Att göra


AKTIVITETER


Oavsett om ni besöker Grandgårdstoppen så finns det alltid saker att göra. På vintern ägnas dagarna allt som oftas åt skidåkning utför eller på längden. Sälenfjällen har så mycket mer att erbjuda än vad man kanske tror.

 Låt oss här tipsa om lite annat att hitta på - sommar som vinter.

HUNDSLÄDE


Solen skiner och hundarna ylar. Sugna på att komma iväg. Du känner hur spänningen ökar när ledaren går igenom turen ni har framför er. Så blir det dags.


Du släpper bromsen på släden och hundarna tar några snabba språng och ni är iväg... Barnen skrattar i släden framför dig och du njuter av farten, glädjen och naturen.

Efter en stund är ni framme vid Hemfjällsstugan och hundarna får en välförtjänt rast och ni kan avnjuta lite go´fika.


MER OM HUNDSLÄDE

SKOTERSAFARI


Se mer av Sälen på en guidad skoterturer


De guidade turerna bygger på att ta med dig på ett säkert sätt upp på fjället och se till att du får ut så mycket som möjligt av din tid på skotern. När du anländer till vår startplats förses dumed hjälm innan du får en genomgång av skotrarna, körteknik och blir informerad om regler för att du ska känna dig säker innan avfärd.


Turen anpassas efter gruppens erfarenhet och väder. Alla klarar av att köra skoter och det är ett härligt och fartfyllt sätt att se mer av fjället.


MER OM SKOTERSAFARI

BÄSTA BOENDET

FÖR FAMILJENS SEMESTER


Att höra barnes skratt ute i snön samtidigt om du kopplar av framför den tända kaminen i väntan på att de lite större barnen ska svänga in från backen. På spisen puttrar kvällen middag. Du känner lugnet. Du känner även dagens skidåkning i benen. Du ler. Du vann i alla fall  parallellslalomen i Kexchoklad banan! I morgon väntar nya äventyr.

Du påminner dig själv om att boka en ny vecka på Grandgårdstoppen så snart ni kommit hem.

VANDRING


Runt Sälenfjällen finns det flera möjligheter till spännanden vandringar.


- Hej Axel på Grandgårdstoppen här! Låt mig få berätta om en liten pärla som många missar när de är här på sommaren. Stensjön. Att gå upp tidigt på morgonen och se solen gå upp över fjällen eller varför inte smyga hit lagom till solen går ner? En klar favorit för mig när jag är här på sommaren.


HÄR LIGGER STENSJÖN

CYKLA I SÄLEN


CROSS COUNTRY, TRAILBIKING, DOWNHILL, LANDSVÄG - VÄLJ SJÄLV!


Sälen erbjuder fjäll, bike parks, downhill, stigcykling och vidsträckta skogsbilvägar som ger dig en variationsrik upplevelse mil efter mil i cykelsadeln. Den vidsträckta högfjällsplatån som utgör Sälenfjällen är fantastisk för cykling. Här kan alla, gammal som ung, nybörjare som proffs hitta utmanande och roliga stigar. Från Sälen by startar exempelvis den beryktade leden ”King of the Hill” med sina 500 fallhöjdmeter. Här är det uppför, uppför och uppför…


HYRA CYKEL

SOCIALT


Självklart hittar ni oss på socialamedier.

Följ oss där för att ta del av allt som händer samt unika erbjudanden och sista-minuten bokningar.

HITTA TILL OSSHankvägen 10a

780 67 Sälen


info@grandgardstoppen.se


+46 722 539 100

Copyright @ All Rights Reserved